11/8/08

do you know what it means to miss New Orleans (5)

Seguim en el barri francès o french quarter, aquesta vegada en un dels llocs que em va recomanar la recepcionista de l'hotel. Es tracta de Napoleon House, en el 500 de la Rue Chartres, i és un local que mereix ser destacat.

L'edifici va ser la casa d'un antic alcalde de la ciutat, Nicholas Girod. Quan Napoleó estava desterrat a la illa de Santa Helena, la comunitat francesa de Nova Orleans (entre ells, Girod i el pirata Jean Lafitte), va idear un pla per a rescatar-lo i dur-lo a Louisiana. Per això, l'alcalde va arreglar la seva casa per a allotjar a l'emperador. Finalment, el pla no es va portar a terme, però l'edifici ha passat a la història com Napoleon House (la casa de Napoleó).

Bàsicament, Napoleon House és un bar restaurant, la peculiaritat del qual consisteix (a part de l'elegància dels seus cambrers), en que sona música clàssica. L’especialitat de la casa és el muffuletta, un entrepà típic de Nova Orleans.

Per als qui es preguntin com és aquest sandvitx, aquí teniu la recepta:

Ingredients (per a 4 racions):

- Per a la picada d'olives:

1 branca d’api, tallada a trossets.
1 dent d'all aixafada.
1 pebrot vermell, tallat a trossets.
75 grams d'olives verdes amb pinyol, tallades a trossos.
2 cullerades grans de cebetes, tallades a trossos.
2 cullerades petites de tàperes, partides per la meitat.
3 cullerades grans d'oli d'oliva.
2 cullerades petites de vinagre de vi.

- Per al sandvitx:

1 barra de pa francès.
4 rodanxes fines de pernil de Parma.
50 grams de formatge Provolone o Emmental, en rodanxes fines.
Pebre negre.
50 grams de Salami, en rodanxes fines.

Elaboració:

1. Barreja tots els vegetals i ingredients trossejats per a la picada d'olives, després afegeix oli i vinagre, remou-ho i posa'l a la nevera.

2. Talla la barra de pa per la meitat. Posa en la seva base les rodanxes de pernil de Parma, damunt les de formatge, una mica de pebre negre, i per a acabar el Salami.

3. Finalment, espargeix per damunt la picada d'olives.

Espero que ho proveu, val la pena.

Aquí teniu un vídeo on se’n parla: