7/3/08

el programa dels 12 passos d'Alabama 3

Aquesta setmana s’ha parlat molt del grup Nine Inch Nails pel fet que, seguint el camí de Radiohead, ha regalat nou de les 36 cançons del seu darrer disc instrumental Ghosts I-IV, descarregables a la seva web.

Hi ha un altre grup potser no tant conegut que també porta a terme un projecte força interessant, i en el que la col·laboració dels seus seguidors és més directa. Es tracta dels anglesos Alabama 3. Per aquells que no els coneguin, només els diré que són els autors de Woke Up This Morning, l’esplèndida cançó que es pot escoltar als títols de crèdit inicials de la sèrie The Sopranos. Crec que amb això ja està tot dit.

Doncs bé, els Alabama 3 han penjat un manifest anomenat The 12 Step Program (sí, com el programa dels 12 passos dels Alcohòlics Anònims, utilitzat també per superar altres addiccions), on expliquen que el seu proper àlbum serà “creat i disseminat sense interferències de segells, botigues, fabricants o distribuïdors, com un virus transmès directament a la gent”. Així, els seus seguidors estaran “directament involucrats en la tria de cançons i en la direcció conceptual de l’àlbum”.

A finals de cada mes, i fins Nadal, Alabama 3 penjarà a la seva web, només durant 12 dies, tres maquetes que es poden descarregar de franc. Les cançons estan relacionades amb temàtiques diferents cada mes: el gener va ser l’Amor, i el febrer, l’Odi.

Els qui s’apuntin a aquest programa dels 12 passos, podran decidir cada mes quina de les tres cançons anirà a l’àlbum, i també fer remescles dels 12 temes triats.

Per a tots aquells que es van perdre les cançons del gener, dedicades a l’Amor, en aquesta pàgina les poden trobar. I en aquesta altra hi ha les del febrer, dedicades a l’Odi.

Per acabar, us deixo un vídeo d’Alabama 3 amb una de les seves millors cançons, Hello... I’m Johnny Cash: