28/4/08

posa una pin-up a la teva vida

Ja he explicat més d’una vegada que em sento irremediablement atret per les noies perilloses, digues-li suicide girls o com vulguis. En realitat, són les modernes pin-ups dels nostres temps, i una de les més representatives és la famosa Dita Von Teese, ex companya de Marilyn Manson.

Per sort, el moviment de les pin-ups sembla arrelar també a l’estat espanyol, i cada vegada trobem més noies que segueixen aquesta estètica i, perquè no dir-ho, forma de vida.

La primera de la que parlaré es diu Vinila von Bismark (a la foto superior), i és DJ, cantant i performer del gènere conegut com a burlesque (no deixa de ser un strip-tease més sofisticat).

Amb unes influències que van des del glam rock dels 70 a la música industrial dels 80, Vinila és una pin-up amb actitud punk. A més, forma part de Krakovia (a la foto superior), una banda de rock on també hi milita el cantant Petra Flurr, procedent de grups punk underground de Berlín, a més d’un bateria, un contrabaix, dos guitarristes i dues coristes orientals.

La música de Krakovia està composta per David Kano (Cycle), Guille Mostaza (Ellos) i Juanjo Reig. El seu àlbum de debut és Road Movie, i el presentaran a Barcelona el dimecres 30 d’abril a Razzmatazz. Aquí podeu veure el vídeo de la seva cançó We’re Born On Your City:

L’altra pin-up estatal és l’alacantina Sònia, antiga actriu de cinema pornogràfic reconvertida ara en Baby Pin-Up, dedicada també al burlesque i coneguda per la seva habilitat com "acròbata vaginal" (bé, no penso explicar en què consisteix això, que cadascú s’ho imagini).

Baby és una habitual del magazine de Jordi González La Via Làctia de 8tv, a on ens acostuma a regalar uns strip-teases "sucosos" - com diria Rocco (no Siffredi, sinó el regidor del programa) - , i imaginatius (com un recent on anava envoltada de globus que s'enlairaven amb la seva roba interior), sempre vestida i pentinada amb una estètica molt dels anys 40-50, completada amb tatuatges i llenceria retro.

Per cert que Baby va protagonitzar un petit escàndol al centre de Barcelona el 27 de febrer passat, quan volia demostrar el seu art en mig del carrer, a les Rambles més concretament, però la Guàrdia Urbana li va impedir "per manca de permisos". Finalment, va haver de despullar-se a les portes d’un hotel. Aquí ho podeu veure:

I pel qui estigui més interessat per les pin-ups contemporànies, li recomano la pàgina Winkytiki’s World Famous Pin-up Girls, on hi trobarà fotos, vídeos i moltes més coses.